Nedostatok čipov na svetovom trhu by sa mohol čoskoro skončiť.

Taiwanské spoločnosti rokujú so zástupcami európskych krajín o investíciách na starom kontinente

Nedostatok čipov na svetovom trhu by sa mohol čoskoro skončiť. Zástupcovia viacerých taiwanských výrobcov čipov v skutočnosti rokujú o investíciách v Európe. To by výrazne pomohlo európskemu automobilovému priemyslu.

Diskusie o výrobe čipov

Diskusie medzi taiwanskou vládou a vedúcimi predstaviteľmi Európskej únie o investíciách do výroby čipov v Európe sa začali v júni tohto roku. Odvtedy prebiehajú diskusie medzi konkrétnymi krajinami a spoločnosťami. „Pokiaľ viem, Európska komisia a členské krajiny skupiny siedmich krajín rokujú s niektorými našimi spoločnosťami, ktoré chcú investovať v Európe,“ povedal novinárom námestník taiwanského ministra hospodárstva.

Dobré správy pre automobilový priemysel

Konkrétne spoločnosti nemenoval. „Z pohľadu vlády nás teší, že naši výrobcovia čipov rokujú s našimi demokratickými partnermi, s ktorými zdieľame spoločné hodnoty,“ dodal. Prebiehajúce rokovania sú dobrou správou pre európsky automobilový priemysel, ktorý už niekoľko rokov trpí nedostatkom čipov. „Je pre nás veľmi cenné, že taiwanské spoločnosti smerujú do Európy,“ povedal Filip Grzegorzewski, ktorý je de facto veľvyslancom EÚ na Taiwane.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.