Bitcoin spevnil o viac ako päť percent

Po slabom víkende prišiel silný rast kryptomien. Bitcoin spevnil o viac ako päť percent

Kryptomeny zažili solídny štart do nového obchodného týždňa. Bitcoin si pripísal cez päť, Ethereum dokonca viac ako sedem percent. Trh reagoval na pozitívny sentiment ázijských investorov.

Digitálne aktíva tvoria významný podiel na portfóliách

V súčasnej dobe drží 52 percent bohatých investorov v Ázii nejaký druh digitálnych aktív. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Accenture. Do konca tohto roka by sa tento podiel mohol zvýšiť až na 73 percent.

Digitálne aktíva zaujímajú 7-percentný podiel na portfóliách opýtaných investorov. To z nich robí piate najvýznamnejšie aktívum u ázijských investorov. To je viac, než koľko alokujú do cudzích mien, komodít alebo zberateľských predmetov. Prieskumu sa zúčastnilo okolo 3 200 investorov a vyše 500 finančných poradcov alebo firiem spravujúcich aktíva.

Záujem o bitcoin znovu rastie

Kryptomeny sa na začiatku nového obchodného týždňa tešili pomerne veľkému záujmu investorov, a to po niekoľkých dňoch poklesu alebo stagnácie. Bitcoin sa po väčšinu pondelka obchodoval o viac ako päť percent silnejší, a po veľmi slabom víkende sa opäť prehupol cez hranicu 31-tisíc dolárov. Ethereum spevnilo o viac ako sedem percent a priblížilo sa k cene dvoch tisíc dolárov.