bitcoin

Kryptomeny sa po divokom týždni stabilizovali. Medvedia nálada na trhu ale prevažuje

Zdá sa, že Bitcoin bojuje o psychologickú hranicu 30-tisíc dolárov. Počas uplynulého týždňa ju síce prelomil zhora, v jeho závere sa však nad túto úroveň opakovane vracal. Stabilitu hľadali aj ďalšie kryptomeny.

Spamätáva sa Bitcoin?

Bitcoin počas jediného týždňa odpísal viac ako štvrtinu svojej hodnoty a vo štvrtok sa obchodoval len tesne nad hranicou 26-tisíc dolárov. Ešte pred začiatkom víkendu sa však začal spamätávať a zo štvrtku na piatok sa jeho cena prehupla cez 30-tisíc dolárov. Cez víkend však prišiel ďalší pokles a Bitcoin hľadal smer v intervale 28 až 30-tisíc dolárov.

Zlá nálada panuje aj na trhu s akciami

Podľa analytikov portálu Coindesk.com je ale nutné počítať skôr s variantom, že Bitcoin opäť zamieri do červených čísel, pretože na trhu stále prevládajú medvedie nálady. Výrazný prepad zaznamenali aj ďalšie pomerne rozšírené kryptomeny ako Ethereum alebo Ripple.

Trh s digitálnymi menami kopíruje vývoj na akciových trhoch, ktorý tiež zápasí so zlou náladou investorov spôsobenou obavami zo sprísňovania menovej politiky či vývojom na Ukrajine. Máj navyše býva na finančných trhoch dlhodobo jeden z najhorších mesiacov v roku.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.