tesla, auto, elektromobil

Elon Musk veští hospodársku recesiu. „Mám super zlý pocit,“ hovorí najbohatší muž planéty

Zakladateľ a spolumajiteľ najhodnotnejšej automobilky sveta Elon Musk zavelil k úsporným opatreniam. Svojich manažérov vyzval, aby pripravili plán na prepustenie desatiny zamestnancov. Napriek tomu, že svoje slová neskôr miernil, išlo o prvý signál z automobilového priemyslu, že sektor očakáva ťažké časy.

Hlavným problémom už nie je nedostatok čipov

Predaj nových áut v Spojených štátoch dosiahol v máji 12,7 milióna kusov. To je o štvrtinu menej ako pred vypuknutím koronavírusovej krízy. Zatiaľ čo doteraz bol hlavnou brzdou produkcie vozidiel nedostatok dôležitých komponentov (hlavne čipov), teraz sa problém začína presúvať z ponukovej strany smerom k dopytu. A to kvôli najvyššej inflácii za posledných 40 rokov, ktorej čelia nielen USA.

Musk varuje pred hospodárskou recesiou

A zdá sa, že zakladateľ automobilky Tesla Elon Musk si je nebezpečenstvom vedomý, a preto zavelil na prijatie úsporných opatrení, ktoré sa dotknú hlavne zamestnancov Tesly. Či už v podobe prepúšťania alebo zmrazenia miezd. „Mám super zlý pocit,“ povedal najbohatší muž planéty a varoval pred globálnou ekonomickou recesiou. Minulé skúsenosti totiž ukazujú, že hospodárske problémy dopadajú na automobilový priemysel ako na jedno z prvých odvetví.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.