Spoločnosť vo svojej výročnej správe uviedla, že v prvom polroku minulého roka došlo k rýchlemu oživeniu trhu po pandémii koronavírusu.

Zisk spoločnosti Coca-Cola v Českej republike a na Slovensku po dvoch rokoch poklesu vlani vzrástol o 136 percent

Čistý zisk spoločnosti Coca-Cola HBC Česká republika a Slovensko vlani vzrástol o 136 percent na 49,7 milióna Kč. V rokoch 2021 a 2020 zisk spoločnosti medziročne klesol, a to o 89 percent. 

Oživenie trhu

Spoločnosť vo svojej výročnej správe uviedla, že v prvom polroku minulého roka došlo k rýchlemu oživeniu trhu po pandémii koronavírusu. To sa podľa nej prejavilo najmä v segmente hotelov, reštaurácií a služieb. Vojna na Ukrajine podľa výročnej správy spôsobila krátkodobý výpadok v dodávkach sklenených nápojových fliaš.

Spoločnosť uviedla, že druhý polrok ovplyvnila rastúca inflácia a vstupné náklady, najmä na suroviny na balenie a cukor. V minulom roku spoločnosť od júla zvýšila mzdy zamestnancov o šesť percent a vyplatila dodatočné prémie v dôsledku rastúcich cien energií.

Inflácia a cenové tlaky

Podľa spoločnosti bude tento rok ovplyvnený vysokou infláciou a tlakom na rast cien, čo bude súvisieť s poklesom kúpnej sily spotrebiteľov.

Spoločnosť Coca-Cola HBC je výrobcom, distribútorom a predajcom značkových nealkoholických a alkoholických nápojov. Pôsobí v 29 krajinách vrátane Českej republiky a exkluzívne plní a predáva nápoje spoločnosti The Coca-Cola Company. V júni oznámila, že od spoločnosti Brown-Forman Netherlands kúpi spoločnosť Finlandia, ktorá vlastní značku vodky Finlandia, za 220 miliónov USD (4,8 miliardy Kč).

Zdroj: Česká tlačová kancelária

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.