Nemecko plánuje pridať piaty plávajúci prijímací terminál LNG k štyrom plánovaným v krajine.

Nemecko buduje piaty plávajúci terminál na príjem LNG. Má byť hotový do konca roka

Nemecko plánuje pridať piaty plávajúci prijímací terminál LNG k štyrom plánovaným v krajine. Postaví ho konzorcium súkromných spoločností a bude sa nachádzať v ústí plynovodu Nord Stream 1.

Nový plávajúci terminál LNG

V malom meste Lubmin na samom brehu Baltského mora má byť v priebehu nasledujúceho roka a pol postavený piaty plávajúci terminál LNG v Nemecku. Bude to druhý terminál pre samotný Lubmin, pričom prvý plánuje zriadiť federálna vláda. Túto elektráreň však postaví konzorcium súkromných spoločností, ktoré ju plánuje uviesť do prevádzky do konca tohto roka. Plávajúci terminál má byť schopný sám premieňať LNG na plynnú formu, takže nebude potrebné žiadne ďalšie zariadenie.

Kedy budú nové terminály uvedené do prevádzky?

Ďalšie tri terminály sa majú vybudovať v mestách Stade (severozápadne od Hamburgu), Brunsbüttel (pri ústí rieky Labe do Severného mora) a Wilhelmshaven (severozápadne od Brém na brehu Severného mora). Terminály v Stade a Lubmine by mali byť pripravené na prevádzku najskôr koncom budúceho roka, zatiaľ čo terminály v Brunsbütteli a Wilhelmshavene by mali byť schopné prijímať dodávky LNG počas nadchádzajúcej zimy, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na nemecké ministerstvo hospodárstva.