Najrozšírenejšia a najstaršia digitálna mena Bitcoin mieri k najnižším hodnotám od novembra 2020. Posledný júnový deň sa obchodoval pod 19 -  tisíc dolárov a počas jediného dňa odpísal cez 6,5 percenta.

Ďalšia rana pre Bitcoin. Najstaršia kryptomena oslabila pod 19 – tisíc dolárov

Najrozšírenejšia a najstaršia digitálna mena Bitcoin mieri k najnižším hodnotám od novembra 2020. Posledný júnový deň sa obchodoval pod 19 –  tisíc dolárov a počas jediného dňa odpísal cez 6,5 percenta.

Nepretržité oslabovanie

Bitcoin má za sebou ďalšiu niekoľkodennú sériu sústavného oslabovania. Zatiaľ čo ešte počas utorka sa jeho cena pohybovala v intervale medzi 20,5 a 21-tisíc dolárov, v stredu sa prepadla pod 20-tisíc. Na stredajšie straty nadviazal aj vo štvrtok, keď sa krátko pred polnocou stredoeurópskeho letného času dostala pod hranicu 19 – tisíc dolárov.

Aké sú straty Bitcoinu?

Bitcoin tak od začiatku tohto roka stratil už takmer 60 percent svojej hodnoty. Podľa niektorých odborníkov ide však len o krátku zastávku na ceste za oveľa hlbším prepadom. „Bitcoin môže byť teraz veľmi náchylný na ďalší prepad. Mnoho obchodníkov sa obáva, že mieri k 10 –  tisíc dolárom,“ uviedol pre portál CoinDesk.com Edward Moya, analytik spoločnosti Oanda.

Vývoj na kryptomenovom trhu je tiež veľmi previazaný s akciovým trhom, ktorý taktiež v doterajšom priebehu tohto roka vykazuje relatívne hlboký prepad. Wall Street má za sebou dokonca najhorší prvý kalendárny polrok od 70. rokov minulého storočia. Zlá nálada investorov sa tak prelieva aj do digitálnych mien.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.