Bitcoin za posledný týždeň mierne posilnil. Riadil sa akciovým trhom Bitcoin, najstaršia a najpoužívanejšia kryptomena, sa v uplynulom týždni niekoľkokrát priblížila k hranici 25 000 USD. Za posledných sedem dní si pripísal približne 6,5 %. Investori opatrne zbierajú odvahu a vracajú sa do svojich pozícií.

Bitcoin za posledný týždeň mierne posilnil. Riadil sa akciovým trhom

Bitcoin, najstaršia a najpoužívanejšia kryptomena, sa v uplynulom týždni niekoľkokrát priblížila k hranici 25 000 USD. Za posledných sedem dní si pripísal približne 6,5 %. Investori opatrne zbierajú odvahu a vracajú sa do svojich pozícií.

Investori sú v centre pozornosti

Bitcoin sa pomaly, ale isto vracia na výslnie investorov. Zatiaľ čo ešte pred mesiacom sa sotva držala na hranici 20 000 USD, teraz sa obchoduje v blízkosti hranice 25 000 USD. Za posledných 30 dní tak Bitcoin posilnil približne o štvrtinu, pričom len za posledných sedem dní pridal približne 6,5 % a počas víkendu bol niekoľkokrát na dostrel od hranice 25 tisíc USD.

Zvýšený záujem o obchodovanie

Okrem záujmu o Bitcoin sa v uplynulom mesiaci výrazne zvýšil aj záujem o obchodovanie s derivátmi kryptomien. Podľa analytickej spoločnosti CryptoCompare vzrástol objem obchodovania s krypto derivátmi v júli o 13 % na 3,12 bilióna USD. Podľa analytikov je lákadlom pre investorov práve rastúce presvedčenie, že trhy s kryptomenami sa dostávajú z najhorších turbulencií z prvej polovice tohto roka a sú na ceste k oživeniu. Podobne ako na akciových trhoch.