Hodnota Bitcoinu

Ťažká defenzíva Bitcoinu pokračuje. Ceny kryptomeny klesla pod 35 tisíc dolárov

Bitcoin podobne ako akcie zareagoval na oznámenie Fedu o zvýšení základnej úrokovej sadzby pozitívne. Počas stredy sa jeho hodnota priblížila k 40 tisícom dolárov, v ďalších dňoch ale prišiel pomerne výrazný výpredaj.

Najstaršia a najrozšírenejšia kryptomena prišla počas necelých 48 hodín o viac ako desatinu svojej hodnoty. Prepad kurzu Bitcoinu sa zastavil až na úrovni okolo 35,3 tisíc dolárov. Počas víkendu však pád pokračoval a v nedeľu sa Bitcoin predával zhruba za 34,5 tisíc dolárov.

Bitcoin kopíruje akciové trhy

Podľa odborníkov za súčasnú kolísavosť Bitcoinu môže narastajúca neistota medzi investormi, ktorí sa navyše snažia byť opatrní. Hodnota Bitcoinu navyše v posledných mesiacoch kopíruje vývoj akciových trhov. Tie v stredu reagovali na zvýšenie základnej úrokovej sadzby americkej centrálnej banky rastom. Počas štvrtku však investori začali vyberať zisky a akcie začali prudko klesať v rámci všetkých troch hlavných segmentov burzy.

Ethereum kleslo o sedem percent

Podobne ako Bitcoin, smerom dole sa vydali ďalšie známe kryptomeny. Cena virtuálnej mince Ethereum sa v stredu a vo štvrtok zvýšila na dohľad 3 000 dolárov, aby ešte do štvrtkového večera klesla asi o sedem percent. V piatok popoludní sa Ethereum predávalo za približne 2 600 dolárov, v nedeľu cena klesla pod túto hranicu.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.