Ethereum

Na trh s kryptomenou ethereum dorazila medvedia nálada, naznačuje indikátor

Druhá najvýznamnejšia kryptomena ethereum zažila počas utorka silnú vlnu výpredajov. Oslabila o viac ako 12 percent a v jednej chvíli sa obchodovala tesne nad hranicou 2300 dolárov.

Podľa niektorých analytikov, však aktuálny výpredaj môže v ďalších dňoch pokračovať. Jeden z kľúčových indikátorov, ktorý vypovedá o trende trhu a jeho sile, totiž medzi obchodníkmi s kryptomenou ethereum prevládla takzvaná medvedia nálada. To znamená, že prevažujú sily, ktoré posielajú hodnotu daného aktíva nadol nad tými, vďaka ktorým aktívum posilňuje.

Indikátor MACD (Moving Average Convergence Divergence) prvýkrát od vlaňajšieho októbra signalizuje zmenu nálady na trhu s ethereom. „To by mohlo znamenať, že súčasná korekcia bude pokračovať po bližšie neurčenú dobu,“ uviedla pre portál Coindesk.com Katie Stocktonová, zakladateľka spoločnosti Fairlead Strategies.

MACD je nástroj technickej analýzy trhu aktív, ktorý sa používa na určenie smeru trhu a najmä na meranie jeho sily. Ak jeho hodnota klesne pod nulu, znamená to práve zmenu trendu. V súčasnej dobe je však MACD nielen pod nulou, ale zároveň na najnižšej hodnote od septembra 2018, uviedol portál Coindesk.com.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.