Allianz

Nemecká Allianz kupuje väčšinový podiel v singapurskej Income Insurance

Nemecká poisťovňa Allianz plánuje kúpiť väčšinový podiel v singapurskej poisťovni Income Insurance za približne 1,6 miliardy USD. Ponuka Allianzu na kúpu najmenej 51 % podniku je jeho najväčšou akvizíciou v Ázii a jednou z najväčších transakcií za posledné tri roky. Jej cieľom je posilniť pozíciu nemeckej poisťovne v Ázii, uviedla dnes Allianz. Allianz sa vďaka prevzatiu stane štvrtou najväčšou poisťovňou v Ázii, kde je v súčasnosti na deviatom mieste.

Ochota investovať

Ponuka prichádza v čase, keď poisťovací sektor v Singapure zažíva konsolidáciu a zvýšený počet transakcií. Kúpu ešte musia schváliť miestne regulačné orgány.

„Očakáva sa, že tento väčšinový podiel zvýši prítomnosť Allianz na rýchlo rastúcom a atraktívnom singapurskom poistnom trhu,“ uviedla Allianz. Poisťovňa Income dodala, že Allianz je odhodlaná investovať v Singapure.

Ocenenie transakcie

Singapurská holdingová spoločnosť NTUC Enterprise je hlavným akcionárom Income Insurance s podielom takmer 73 %. Pochválila dohodu a uviedla, že zostane významným akcionárom.

Poisťovňa Allianz sa už niekoľko rokov snaží postupne presadiť v Ázii. V júni rozšírila svoju investičnú divíziu v Číne. Poslednou veľkou transakciou bola kúpa poisťovacích aktivít spoločnosti Aviva v Poľsku za 2,5 miliardy eur, ktorú Allianz uskutočnila v roku 2021, informovala agentúra Reuters.

Veľká poisťovňa

Allianz je najväčšou poisťovňou v Európe a pôsobí aj v Českej republike. Na český trh vstúpila v roku 1993 a postupne si vybudovala pozíciu jednej z troch najväčších poisťovní v krajine.

Zdroj: ČTK