Americké akcie ukončili stredajšiu seansu v negatívnom teritóriu. Reagovali na rekordnú infláciu Akciové trhy prekvapili júnové údaje o inflácii v USA. Miera inflácie spotrebiteľských cien v Spojených štátoch je najvyššia od roku 1981 a v medzimesačnom vyjadrení od septembra 2005. Trhy sa obávajú prudkej reakcie centrálnej banky.

Americké akcie ukončili stredajšiu seansu v negatívnom teritóriu. Reagovali na rekordnú infláciu

Akciové trhy prekvapili júnové údaje o inflácii v USA. Miera inflácie spotrebiteľských cien v Spojených štátoch je najvyššia od roku 1981 a v medzimesačnom vyjadrení od septembra 2005. Trhy sa obávajú prudkej reakcie centrálnej banky.

Kľúčové indexy v červených číslach

Všetky tri kľúčové indexy na Wall Street boli v stredu v červených číslach. Najmenšiu stratu utrpel technologický index Nasdaq, ktorý v porovnaní s utorkovým obchodovaním skončil len o 0,15 % slabší. Index S&P 500 odpísal 0,45 % a priemyselný index Dow Jones 0,67 %.

Zlá nálada stále stačila na to, aby ovplyvnila obchodovanie na európskych burzách, ktoré tiež skončili v zápornom teritóriu. Spomedzi európskych trhov najviac stratila Frankfurtská burza cenných papierov, kde index DAX odpísal viac ako jedno percento, zatiaľ čo paneurópsky index Stoxx 600 tiež utrpel stratu viac ako jedno percento.

Očakáva sa, že úrokové sadzby sa zvýšia

Investori sa obávajú prudkej reakcie amerického Fedu, ktorý bude o úrokových sadzbách rozhodovať za necelé dva týždne. Hoci sa špekulovalo, že ich zvýši o 0,5 až 0,75 percentuálneho bodu, teraz je v hre aj zvýšenie o rovný percentuálny bod. To by znamenalo zníženie likvidity na trhoch a oslabenie dopytu po akciách.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.