Bitcoin vo vleku pádu cien akcií aj ropy

Aktuálne dianie na finančných a komoditných trhoch negatívne ovplyvňuje tiež obchodovanie s kryptomenami. Bitcoin v reakcii na prepad cien ropy stratil počas jediného dňa cez desať percent hodnoty.

Bitcoin sa na začiatku týždňa opäť po dlhej dobe pozrel pod úroveň osem tisíc dolárov. Takto lacný bol naposledy začiatkom januára, keď sa odrážal od svojho osemmesačného minima. Výpredaj Bitcoinu prišiel prakticky ihneď potom, ako Saudská Arábia oznámila zvýšenie ťažby ropy a zľavu pre svojich odberateľov.

Zdá sa teda, že kryptomena definitívne neplní úlohu bezpečného prístavu, ako sa o nich možno ešte nedávno uvažovalo. „Keď je kríza, všetky trhy korelujú,“ okomentoval dianie na trhu s Bitcoinom a ropou Matt Smith, šéf výskumu komoditných trhov spoločnosti ClipperData. Bitcoin síce od pondelka opäť nepatrne spevnil, avšak hranicu ôsmich tisíc dolárov zatiaľ nedosiahol.

Ale Bitcoin v kryptomenovom krvavom kúpeli nie je sám. Len od pondelka sa trhová hodnota všetkých kryptomien obchodovaných na trhoch znížila o astronomických 26 miliárd dolárov. Z hlavných kryptomien najviac oslabil práve Bitcoin (o viac ako desať percent), nasledovaný Ethereom, ktoré stratilo zhruba deväť percent. Výraznejšie rally zrejme príde až vo chvíli, keď sa upokojí situácia okolo epidémie koronavírusu alebo spory medzi Saudskou Arábiou a Ruskom ohľadom ropy.

 

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.