Ťažba zemného plynu v Spojených štátoch v tomto roku mierne prekročí 98 miliárd kubických stôp denne.

Vývoz skvapalneného zemného plynu z USA vzrastie v budúcom roku o viac ako 13 %

Skvapalnený zemný plyn sa tento rok stal veľmi žiadanou komoditou. A vzhľadom na pretrvávajúcu energetickú krízu v Európe to nebude inak ani v roku 2023, odhaduje americká Agentúra pre energetické informácie (EIA).

Ako bude vyzerať ťažba zemného plynu v USA?

Ťažba zemného plynu v Spojených štátoch v tomto roku mierne prekročí 98 miliárd kubických stôp denne. Podľa odhadov Americkej agentúry pre energetické informácie sa v budúcom roku dokonca priblíži k 100 miliardám. V priebehu dvoch rokov sa produkcia tejto komodity v USA zvýši približne o 1,7 %. Hoci ide o veľmi malý nárast, vývoz kvapalného zemného plynu sa podľa odhadov agentúry výrazne zvýši.

LNG si nájde významných zákazníkov v Európe

Zatiaľ čo v minulom roku USA vyviezli v priemere 9,76 miliardy kubických stôp denne, v tomto roku sa vývoz LNG zo Spojených štátov zvýši na približne 10,85 miliardy a v budúcom roku na 12,33 miliardy kubických stôp denne. To predstavuje medziročný nárast o viac ako 13 % a do roku 2021 sa vývoz LNG z USA zvýši o viac ako štvrtinu. Hlavným odbytiskom budú krajiny Európskej únie, ktoré čelia energetickej kríze v dôsledku vojenského vpádu Ruskej federácie na Ukrajinu.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.