Top 5 luxusných áut, ktorými jazdí bohatí

Top 5 luxusných áut, ktorými jazdia bohatí

Ako vyzerá päť áut snov, ktorými jazdia celebrity? Prečítajte si náš rebríček top piatich luxusných áut slávnych osobností. Čím jazdia Cristiano Ronaldo, Jay-Z alebo Flo Rida? A aká je cena týchto vozidiel?

Obsah článku

5. Jay Leno

Jeden z najznámejších amerických komikov a moderátorov, Jay Leno, vlastní automobil McLaren F1 z roku 1994, ktorého hodnota sa odhaduje na obdivuhodných 12 miliónov dolárov. Model F1 bol prvým sériovým vozidlom, ktorý mal monokok z uhlíkových vlákien. Aj napriek konštrukcii pretekárskeho auta bol tento model navrhnutý tak, aby neobmedzoval vodiča pri bežnej každodennej jazde. Medzi rokmi 1992 a 1998 sa vyrobilo iba 107 áut tohto modelu. Automobil McLaren F1 však nie je jedinou pýchou tejto osobnosti. Jay Leno vo svojej garáži ukrýva veľa ďalších luxusných vozidiel. Jeho celková kolekcia áut je odhadovaná na 50 miliónov USD.

4. Cristiano Ronaldo

Kto by nepoznal Cristiana Ronalda, jedného z najznámejších futbalistov na svete. Ronaldo je známy svojím vycibreným vkusom a láskou k drahým autám. Niet divu, že v jeho kolekcii áut nájdeme i jedno z najdrahších áut sveta, Bugatti La Voiture Noire Rs 75 Crory, ktorého cena sa odhaduje minimálne na 10 miliónov dolárov. Na svete existuje iba desať kusov tohto modelu. Maximálna rýchlosť tohto auta je 380 km za hodinu a z 0 na 100 km/h sa dostane za neuveriteľné 2,4 sekundy.

Matti Blume Creative Commons 40

Prečítajte si tiež: Recenzia brokera Zetano – zarobte na CFD

3. Jay-Z

Možno vás neprekvapuje, že niekto ako americký rapper a producent, Jay-Z, vlastní automobil ako je Maybach Exelero. Jeho výkon dosahuje 700 koní a z 0 na 100 km za hodinu sa zvládne dostať len za 4,4 sekundy. Pozor, toto auto ale nenájdete v žiadnom showroome. Existuje totiž len jeden jediný kus na celom svete a jeho hodnota sa odhaduje na 8 miliónov dolárov.

nahtanoj Maybach Exelero Creative Commons Attribution 20

Prečítajte si tiež: eToro recenzie – jednoduchý zárobok?

2. Flo Rida

Bugatti Veyron patrí medzi najvýkonnejšie sériovo vyrábané osobné automobily na svete. Ide zároveň o prvé sériovo vyrábané auto, ktoré dosiahlo rýchlosť presahujúcu 400 km za hodinu. Zrýchlenie u Veyron trvá 2,5 sekundy z 0 na 100 km / h, 7,3 sekundy na 200 km / h a za 16,7 sekundy na 300 km / h. Základný model stojí 2 milióny USD. Flo Ridov model sa však od tých ostatných líši. Rapper nechal svoje Bugatti Veyron pokryť chrómom a potom dokonca zlatom. Jeho cena sa vďaka tomu vyšplhala na necelé 3 milióny dolárov.

© M 93 Wikimedia Commons CC BY SA 30 DE
© M 93 Wikimedia Commons CC BY SA 30 DE

Prečítajte si tiež: Recenzia brokera InvestaGo – naučte sa investovať

1. Jerry Seinfeld

Americký komik, herec a spisovateľ Jerry Seinfeld sa pýši športovým vozidlom Porsche 959. Jerry Seinfeld patrí medzi celebrity, ktoré sa môžu pochváliť svojou pôsobivou kolekciou drahých automobilov. Medzi jeho zbierku patrí práve Porsche 959, ktoré vyniká svojou nadpriemernou rýchlosťou. Za Porsche 959 zaplatil Jerry 700 tisíc dolárov. Ide o jeden z iba 337 vozov tohto druhu. Keď bolo Porsche 959 prvýkrát uvedené na trh, obsadilo ihneď pomyselnú priečku najrýchlejšieho športového vozidla na svete vďaka svojej neuveriteľnej rýchlosti až 314 km za hodinu.

© M 93 Wikimedia Commons CC BY SA 30 DE
© M 93 Wikimedia Commons CC BY SA 30 DE
© M 93 Wikimedia Commons CC BY SA 30 DE

 Čítajte tiež: TOP slovenské súťaže o peniaze, kde môže vyhrať každý