rostouci akcie

Európske akcie vystúpili na dvojtýždňové maximum. Vďaka Číne a ťažobným titulom

Akciové trhy v Európe vstúpili do nového obchodného týždňa nesmelým rastom. Najviac si polepšili burzy v Londýne a Frankfurte. Miláno naopak výrazne strácalo, v červených číslach sa ocitol aj Paríž alebo Madrid.

Stoxx 600 rozširuje svoje zisky

Paneurópsky akciový index Stoxx 600 na začiatku posledného júnového týždňa tohto roka spevnil o 0,52 percenta, a vystúpil tak na najvyššiu úroveň za uplynulé dva týždne. Európske akcie posilňovali predovšetkým vďaka správe o uvoľňovaní protiepidemických opatrení v Číne, čo výrazne prispelo k pozitívnemu sentimentu na trhoch. Výrazne spevňoval aj ťažobný segment, ktorý vzrástol o 1,8 percenta. Index Stoxx 600 tak nadviazal na piatkové obchodovanie a rozširoval svoje zisky.

Najväčšiu stratu zaznamenala milánska burza cenných papierov

Výrazne rástla aj burza v Londýne, keď index FTSE 100 pridal 0,69 percenta. Viac ako pol percenta si pripísal aj index frankfurtskej burzy DAX. Naopak, Paríž, Miláno a Madrid zamierili opačným smerom, keď najväčšiu stratu zaznamenala práve milánska burza, a to 0,86 percenta.

Európske akcie sa čiastočne vyviezli na vlne optimizmu, ktorá prišla z Ázie. Tamojšie najvýznamnejšie burzy spevňovali o 0,88 (Šanghaj) až 2,35 percenta (Hongkong).

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.