Bývalá nemecká časť ruského Gazpromu rokuje o ďalších dodávkach LNG do Európy

Bývalá nemecká časť ruského Gazpromu rokuje o ďalších dodávkach LNG do Európy

Nemecká spoločnosť Sefe, známejšia pod svojím bývalým názvom Gazprom Germania, rokuje o zvýšení dodávok skvapalneného zemného plynu do Európy. Chce zabezpečiť pokrytie spotreby až do výšky 300 terawatthodín ročne.

Nemecko rokuje o skvapalnenom zemnom plyne v Singapure

„Hľadáme spôsoby, ako diverzifikovať dodávky zemného plynu do Európy,“ povedal agentúre Reuters Egbert Laege, výkonný riaditeľ spoločnosti Sefe. Na svoju misiu nájsť skvapalnený zemný plyn sa vydal do Singapuru, ktorý sa považuje za jedno z najdôležitejších obchodných centier na svete, a to nielen pre komodity.

Laege tiež uviedol, že Sefe bude potrebovať finančnú podporu federálnej vlády, a to až do výšky necelých desať miliárd eur. Spoločnosť Sefe rokuje s mnohými potenciálnymi dodávateľmi vrátane ťažobnej spoločnosti Shell.

Bude existovať cenový koridor pre plnú cenu?

Okrem toho vedúci predstavitelia diskutujú o vytvorení cenového koridoru pre ceny plynu s cieľom zabezpečiť jeho zlacnenie. O podrobnostiach návrhu, ktorý pochádza zo spoločného seminára Poľska, Talianska, Belgicka a Grécka, sa bude rokovať na piatkovom stretnutí zástupcov EÚ-27 v Prahe.