bitcoin

Bitcoin sa po pondelkovom poklese opäť vydal nahor

Niekoľkodňový nepretržitý rast trhovej hodnoty Bitcoinu bol v pondelok na krátku dobu prerušený. Niektorí investori vybrali svoje zisky, iní v poklese videli dobrú príležitosť k nákupu. Bitcoin sa tak opäť nadýchol k rastu.

Je to zhruba týždeň, čo Bitcoin prvýkrát v histórii pokoril psychologickú hranicu 20 tisíc dolárov. Odvtedy stihol ešte na krátku dobu vystúpať nad 24 tisíc, aby následne o viac ako dvetisíc dolárov oslabil. Napriek tomu sa najstaršia kryptomena obchodovala nad 22 tisíc dolárov a v utorok sa jej opätovný rast zastavil tesne pod 24 tisíc.

Pondelkové objemy obchodovania naznačujú, že niektorí investori realizovali svoje zisky a svojich Bitcoinov sa čiastočne zbavili. Lenže akonáhle sa cena znížila, iní investori v tom zbadali príležitosť k výhodnému nákupu a nástupu do pozície. Zatiaľ sa ale zdá, že výraznejší rast hodnoty Bitcoinu v dohľadnej dobe skôr nenastane.

Podľa analytikov bude záležať predovšetkým od vývoja kurzu amerického dolára k iným svetovým menám, poťažmo na ďalších krokoch americkej centrálnej banky. Ak však bude doterajšia uvoľnená menová politika pokračovať, dá sa očakávať, že Bitcoin bude mať tendenciu k spevňovaniu. Výrazný impulz pre pohyb jedným alebo druhým smerom v túto chvíľu ale chýba.