Technologický index Nasdaq počas piatkového obchodovania pridal viac ako 2,5 %. Aj index S&P 500 a Dow Jones Industrial Average skončili rovnako s viac ako dvojpercentným ziskom.

Akcie na Wall Street na konci prvého týždňa nového roka výrazne posilnili

Technologický index Nasdaq počas piatkového obchodovania pridal viac ako 2,5 %. Aj index S&P 500 a Dow Jones Industrial Average skončili rovnako s viac ako dvojpercentným ziskom. Santa Claus rally nakoniec na americké trhy dorazila.

Trojica akciových indexov posilnila o viac ako 2 percentá

Koniec prvého obchodného týždňa nového roka sa niesol v znamení masívnych ziskov akcií na Wall Street. Kompletná trojica akciových indexov pridala viac ako dve percentá. Najviac vzrástol technologický index Nasdaq, a to o 2,56 %.

Reakcie na dianie na trh práce

Newyorská burza tak pozitívne reagovala na aktuálne čísla z amerického trhu práce. Rast nominálnych miezd sa v decembri v porovnaní s novembrom spomalil, pričom mzdy vzrástli o 4,6 %. V novembri bol ich rast ešte 4,8 %.

Experti sa domnievajú, že ide o jeden zo znakov oslabovania inflačných tlakov. To je dobrá správa pre akciové trhy, pretože oslabenie faktorov, ktoré tlačia infláciu nahor, by mohlo viesť k zmierneniu tempa zvyšovania úrokových sadzieb americkým Federálnym rezervným systémom. A to je dobrá správa pre akciové trhy, pretože likvidita by nemusela z trhov miznúť tak rýchlo ako doteraz a akcie by mohli začať výraznejšie posilňovať.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.