Akcie

Dobrá nálada na trhoch sa preniesla aj do druhého týždňa nového roka. Akciové trhy na celom svete rastú

Ázijské, európske a americké akciové trhy vstúpili do druhého obchodného týždňa roku 2023 so solídnym rastom. Investori začínajú opatrne veriť, že súčasné prudké sprísňovanie menovej politiky by sa mohlo pod vplyvom posledných údajov o inflácii zmierniť.

Hongkonský akciový trh rastie

Z hlavných ázijských búrz najviac vzrástla burza v Hongkongu. Hlavný index Hang Seng posilnil o 1,89 %. Tokijská a šanghajská burza tiež posilnili o viac ako pol percenta, zatiaľ čo Singapur pridal takmer percento.

Po optimistickej ázijskej seanse nasledovala Európa, ktorá tiež výrazne vzrástla. Index DAX frankfurtskej burzy cenných papierov získal najviac, a to 1,25 %. Paneurópsky index Stoxx 600 pridal necelé percento, pričom londýnsky vzrástol o 0,33 %. Výnimkou bola madridská burza, ktorá mierne stratila, a to 0,07 %.

Najväčší nárast zaznamenal Nasdaq

Aj Wall Street začala nový týždeň v zelenom teritóriu. Najväčší nárast zaznamenal technologický Nasdaq, a to o viac ako jedno percento. Približne pol percenta pridal hlavný index newyorskej burzy S&P 500 a len mierne posilnenie zaznamenal Dow Jones Industrial Average. Optimizmus na trhy priniesli nedávne údaje o inflácii, ktoré naznačujú, že inflácia sa zmierňuje.