Spojené štáty americké a Európska únia uvalila tvrdšie sankcie na Rusko kvôli jeho uznaniu samozvaných republík na východe Ukrajiny a následnému vyslaniu armády na ich územie.

Západ uvalil ďalšie sankcie na Rusko, akcie pokračovali v prehĺbení strát

Spojené štáty americké a Európska únia uvalila tvrdšie sankcie na Rusko kvôli jeho uznaniu samozvaných republík na východe Ukrajiny a následnému vyslaniu armády na ich územie. Akciové trhy reagovali ďalším poklesom. Najviac prepadla newyorská burza.

Vôbec najhlbší pokles na Wall Street zaznamenal technologický index Nasdaq, ktorý počas stredajšieho obchodovania odpísal 2,57 percenta. Technologické akcie tak potvrdili zlý doterajší priebeh roku 2022. Od jeho začiatku totiž Nasdaq pokles už o viac ako 16 percent. Veľkú vinu na tom majú najmä akcie spoločnosti Meta Platforms (predtým Facebook), ktoré prišli o viac ako 40 percent svojej hodnoty.

O takmer dve percentá v stredu klesol aj hlavný index newyorskej burzy S&P 500, Dow Jones Industrial Average prepadol o 1,38 percenta. Na amerických akciách sa tiež podpísalo blížiace sa zasadnutie Federálneho rezervného systému, od ktorého sa očakáva zvýšenie úrokových sadzieb.

Pokles akciových trhov sa dostavil aj do Európy, hoci nebol taký hlboký ako v USA. Paneurópsky index Stoxx 600 stratil 0,28 percenta, frankfurtský DAX 0,42 a parížsky CAC 40 0,1 percenta. Londýn o päť stotín percenta spevnil. Šanghaj a Hongkong rástli, zatiaľ čo Tokio zoslablo o 1,71 percenta.