Wells Fargo investuje do prepojenia kryptomenových búrz

Americký bankový gigant vloží ďalších päť miliónov dolárov do spoločnosti Elliptic, ktorá pomáha prepojiť kryptomenové burzy s bankovým svetom.

Wells Fargo tak navyšuje svoju účasť v tomto Startupe už na dvadsaťosem miliónov dolárov. Elliptic zaisťuje fungovanie viac ako dvoch stoviek kryptomenových búrz po celom svete. „Predtým nebolo možné sa cez banku dostať na kryptomenovú burzu, pretože si u nich nedokázali otvoriť účet,“ uviedol pre portál Coindesk.com Tom Robinson, spoluzakladateľ Elliptic.

Doteraz sa prakticky všetky veľké banky akémukoľvek biznisu, ktorý sa týka kryptomien, vyhýbali. Boli totiž presvedčené o tom, že takéto obchody pre nich nie sú vzhľadom na vysoké riziko zaujímavé. Trh si preto rozdelili menšie a pružnejšie finančné inštitúcie, ktoré sa tejto novinky finančného sveta neobávali.

Podľa presvedčenia analytikov majú spoločnosti ako Elliptic svetlú budúcnosť. A bankové domy sú si toho zjavne vedomé. Wells Fargo nie je jedinou bankou, ktorá investuje či investovala peniaze do Elliptic, je však prvou americkou bankou. Vlani v septembri investovala japonská banková skupina SBI Holdings desať miliónov dolárov rovnako do Elliptic, ktorá peniaze využila pre svoju ázijskú expanziu.