bitcoin, krypto

Väčšina manažérov investičných fondov verí, že Bitcoin je stále bublina

Štyria z piatich manažérov investičných fondov sú presvedčení, že Bitcoin je stále nadhodnotený a existuje okolo neho investičná bublina. A to aj napriek tomu, že najpopulárnejšia kryptomena stratila za posledné mesiace skoro polovicu svojej hodnoty.

Výskum uskutočnila Bank of America, ktorá sa na názor na férovú hodnotu Bitcoin pýtala 224 manažérov investičných fondov po celom svete. 81 percent z nich uviedlo, že trh s Bitcoinom je stále bublina. Je to o šesť percentuálnych bodov viac ako v predchádzajúcom prieskume. Podľa Bank of America to značí, že na trhu stále prevláda medvedia nálada.

Z výskumu tiež vyplynulo, že 72 percent manažérov si myslí, že súčasná vysoká miera inflácie v Spojených štátoch je len prechodnou záležitosťou. To opäť naznačuje, aké vyhliadky sú pred Bitcoin. Ten totiž býva často vnímaný ako ochrana pred infláciou. Lenže ak sa jej miera má znížiť, potom by to znamenalo, že investori nebudú mať dôvod Bitcoin v takej miere nakupovať.

Respondenti tiež dali najavo, že veria skôr komoditám, ktorých cena rastie a tento trend zrejme bude pokračovať aj vo zvyšku roka.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.