Talianska skupina Enel posilňuje biznis s obnoviteľnou energiou v Brazílii

Talianska skupina Enel posilňuje biznis s obnoviteľnou energiou v Brazílii

Energetická spoločnosť Enel plánuje v nasledujúcich rokoch výrazne investovať do obnoviteľných zdrojov energie v Brazílii, a to predovšetkým do fotovoltaických a veterných elektrární.

„V najbližších troch rokoch vybudujeme v Brazílii dodatočných 3000 megawattov inštalovanej kapacity do obnoviteľných zdrojov. A ešte viac obnoviteľných zdrojov pribudne v ďalších rokoch, pretože máte naozaj veľký veterný aj fotovoltaický potenciál,“ odkázal výkonný riaditeľ skupiny Enel Francesco Starace do Brazílie.

Obnoviteľné zdroje v Brazílii

Enel plánuje počas rokov 2022 až 2024 v Latinskej Amerike investovať takmer 10 miliárd eur do projektov obnoviteľných zdrojov. Polovica tejto sumy má smerovať práve do Brazílie. Najľudnatejšia krajina juhoamerického kontinentu sa podieľa zo 40 percent na projektoch, ktoré skupina Enel smeruje do Latinskej Ameriky. Počas nasledujúcich dvoch rokov sa má tento podiel zvýšiť na 60 až 70 percent.

Enel Green Power

Enel Green Power, odnož skupiny Enel orientovaná na obnoviteľnú energiu, dnes v Brazílii zaisťuje prevádzku viac ako 4700 megawattov inštalovanej kapacity v elektrárňach využívajúcich obnoviteľné zdroje. Asi polovica z toho pripadá na veterné projekty, zvyšok sa delí medzi fotovoltaické a vodné elektrárne.

3 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.