Technologická skupina Aricoma, patriaca do skupiny KKCG Karla Komárka, kúpila pražskú vývojársku spoločnosť Syscom Software (SSW).

Spoločnosť Aricoma zo skupiny KKCG kúpila pražského vývojára Syscom Software

Technologická skupina Aricoma, patriaca do skupiny KKCG Karla Komárka, kúpila pražskú vývojársku spoločnosť Syscom Software (SSW). Spoločnosť sa špecializuje na vývoj softvéru na zákazku pre štátnu správu. V súčasnosti zamestnáva 80 odborníkov. Aricoma to uviedla v tlačovej správe. Cenu nezverejnila.

Spoločnosť s históriou

Pražská spoločnosť Syscom Software pôsobí na trhu od roku 1994. Medzi najvýznamnejšie projekty spoločnosti patrí komplexný ekonomický informačný systém pre štátnu správu AVISme, spisová služba AVISme ESS a projekty v oblasti výskumu a aplikácie umelej inteligencie v zdravotníctve.

SSW doplní portfólio spoločnosti Aricoma v oblasti vývoja softvéru pre verejný sektor, na ktorý sa zameriavajú spoločnosti skupiny Komix a CES EA. „Vývoj technológií pre digitalizáciu štátu je jednou z priorít rozvoja podnikania spoločnosti Aricoma. Akvizíciou spoločnosti Syscom Software výrazne posilňujeme náš tím odborníkov, ktorí okrem technologických zručností musia rozumieť aj zložitému legislatívnemu rámcu agendy digitálnej verejnej správy,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Aricoma Milan Sameš.

Súčasť veľkej skupiny

Skupina Aricoma je najväčším poskytovateľom ICT služieb v Českej republike a na Slovensku s ročným obratom viac ako desať miliárd korún a takmer 4 000 zamestnancami. Do skupiny Aricoma patria spoločnosti Autocont, Cleverlance, Komix, AEC, CES EA, Internet Projekt, Seavus, Stratiteq, Clearcode, Musala Soft, Sabris Consulting a Consulting 4U. Je súčasťou investičnej skupiny KKCG Karla Komárka, ktorá spravuje majetok v hodnote viac ako osem miliárd eur (približne 189 miliárd korún) v 36 krajinách.

Zdroj: ČTK