"Na súčasnom českom knižnom trhu sa prejavujú tri hlavné nové trendy - posilňuje sa formát audiokníh, prudko rastie záujem o vracanie použitých kníh do obehu a rastie popularita cudzojazyčnej literatúry. Yabyrinth a Elibro prevádzkujú veľmi úspešné služby vo všetkých týchto oblastiach.

Spoločnosť Albatros Media získala akcie spoločností Yabyrinth a Elibro

Vydavateľstvo Albatros Media získalo podiely v e-shopoch Yabyrinth a Elibro a posilňuje tak svoju pozíciu v oblasti cudzojazyčnej literatúry. Vstúpil tiež do oblasti vracania požičaných kníh do obehu. Albatros Media získala 90 % podiel v spoločnosti Yabyrinth a 30 % v spoločnosti Elibro.

Tri nové trendy

„Na súčasnom českom knižnom trhu sa prejavujú tri hlavné nové trendy – posilňuje sa formát audiokníh, prudko rastie záujem o vracanie použitých kníh do obehu a rastie popularita cudzojazyčnej literatúry. Yabyrinth a Elibro prevádzkujú veľmi úspešné služby vo všetkých týchto oblastiach. Dnešné spojenie preto umožňuje spoločnosti Albatros Media rozšíriť svoje pôsobenie a skokovo rásť v týchto perspektívnych segmentoch nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku, v Poľsku, Rumunsku a Maďarsku,“ povedal Václav Kadlec, generálny riaditeľ spoločnosti Albatros Media.

Spoločnosť Yabyrinth pôsobí od roku 2015 na trhu s anglicky písanou literatúrou, hudbou a filmovými médiami nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku. Spoločnosť Elibro nakupuje knihy v Českej republike a na Slovensku od roku 2018.

Napĺňanie ďalších vízií

„Po rokoch intenzívnej samostatnej práce pri budovaní a rozvoji spoločností sme dospeli do štádia, keď sa nám podpora silného a skúseného partnera javila ako najlepšia možnosť, ako realizovať naše budúce vízie,“ povedal Roman Frajt, zakladateľ a súčasný 100 % vlastník spoločností Yabyrinth a Elibro.

Produkcia skupiny Albatros Media Group pokrýva takmer 20 percent vydavateľského trhu v Českej republike. Okrem 18 nezávislých vydavateľstiev vlastní aj vydavateľstvo audiokníh Voxi, vydavateľstvo produkujúce knihy na export B4U Publishing, službu pre začínajúcich autorov Pointa.cz a e-shop ponúkajúci papierové a elektronické knihy a audioknihy.

Zdroj: ČTK