automobil, německá automobilka, volkswagen

Šéf Volkswagenu sa bojí spustenia nemeckej Gigafactory. Spoločnosť Tesla vyrobí auto trikrát rýchlejšie ako my, tvrdí

Výkonný riaditeľ automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess sa ocitol medzi dvoma mlynskými kameňmi. Na jednej strane si je vedomý, že bez hlbokej premeny automobilka neobstojí v konkurencii firmy Tesla, na strane druhej mu odbory hrozia odvolaním sa z funkcie.

„Chcem, aby vaše deti aj vaši vnuci našli prácu tu vo Wolfsburgu aj v budúcnosti,“ povedal zamestnancom automobilky Volkswagen jej šéf Herbert Diess. Dodal ale, že výrobca vozidiel sa nezaobíde bez hlbokej premeny, ktorá zrejme nebude bezbolestná. Na nemecký trh sa totiž derie konkurencia z USA v podobe automobilky Tesla.

„Vyzerá to, že budú schopní vyrobiť jeden automobil za 10 hodín,“ pokračoval Diess s odkazom na chystané otvorenie prvej európskej Gigafactory neďaleko Berlína. Pritom elektromobily, ktoré VW vyrába v závode v Zwickau, potrebujú na zhotovenie až trojnásobok času. V budúcom roku to má byť už „len“ 20 hodín.

Slová Herberta Diessa nezostali bez odozvy. Podľa agentúry Reuters sa chystá rokovania odborov Volkswagenu, na ktorom by sa mohla preberať aj Diessova budúcnosť na čele koncernu. Diess dal totiž najavo, že by automobilka mohla postupne prepustiť až 30-tisíc ľudí.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.