Po nie príliš vydarenej obchodnej seanse deň pred Štedrým dňom sa japonská burza v Tokiu odrazila k miernemu rastu.

Japonské akcie na začiatku týždňa získali. Čaká sa však na otvorenie akciových trhov v Európe a USA

Po nie príliš vydarenej obchodnej seanse deň pred Štedrým dňom sa japonská burza v Tokiu odrazila k miernemu rastu. Hlavný index Nikkei v pondelok posilnil o 0,65 %. Obchodovanie však bolo pokojné, keďže v Európe a USA prebiehal druhý sviatok vianočný.

Prvé stretnutia v USA a Európe

Práve obchodovanie na tokijskej burze dáva nádej, že prvá seansa po Štedrom dni v USA a Európe bude podobne optimistická. Hlavný index tokijskej burzy Nikkei v pondelok vzrástol o 0,65 %, čo je solídny výsledok.

„Japonské akcie vzrástli, keďže tie americké koncom minulého týždňa posilnili. Obchodovanie však bolo veľmi pokojné, keďže väčšina účastníkov trhu z USA a Európy strávila vianočné sviatky mimo burzy,“ povedal agentúre Reuters Shuji Hosoi, analytik spoločnosti Daiwa Securities.

Ktoré akcie vzrástli najviac?

Najväčšie zisky zaznamenali tituly ako Fast Retailing (2 %), výrobca čipov Tokyo Electron (2,22) a výrobca klimatizácií Daikin Industries (1,39). Výrazne rástol aj segment ťažby, a to v priemere o 2,5 %. V rámci sektora si najviac polepšili akcie spracovateľa ropy Idemitsu Kosan, a to o 2,81 %.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.