bitcoin, kryptomena

Investície do kryptomenového sektora v Latinskej Amerike raketovo rastú

Kryptomeny nadobúdajú na stále väčšej popularite v krajinách, kde by sme si to pred pár rokmi dokázali len ťažko predstaviť. Ide o región Latinskej Ameriky, ktorá patrí medzi najrýchlejšie rastúce časti sveta v tomto odvetví.

Investície do kryptomenového biznisu v Latinskej Amerike dosiahli v prvom tohtoročnom polroku viac ako šesť miliárd dolárov. To je o polovicu viac ako za celý minulý rok. Vyplýva to z údajov Asociácie pre privátne kapitálové investície Latinskej Ameriky (LAVCA), na ktorú odkazuje portál Coindesk.com.

Nejde pritom o nákup a predaj kryptomien drobnými či veľkými investormi, ale o investície do prostredia ako takého, najmä potom do budovania kryptomenových búrz. Lídrom je v tomto ohľade Mexiko alebo Brazília, pridávajú sa ale postupne aj ďalšie krajiny ako Argentína, Chile alebo Kolumbia či Uruguaj.

Do nich totiž postupne expandujú projekty, ktoré pôvodne vznikli ako národné, a stávajú sa z nich projekty nadnárodné a regionálne. Rozvoj kryptomenovej infraštruktúry môže priniesť dôležitý potenciál pre ekonomický rozvoj latinskoamerických krajín.