kryptomeny

Indovia sa zbláznili do kryptomien. Investície vďaka tomu vzrástli medziročne 200krát

Indiu postihla doslova explózia investícií do kryptomien. Kým v roku 2019 do nich Indovia vložili v prepočte okolo 200 miliónov dolárov, vlani to bolo už 40 miliárd. A to všetko napriek oznámenému plánu vlády o zákaze kryptomenien v krajine. Vyplýva to z analýzy agentúry Bloomberg.

Analytici tento neuveriteľný skok vysvetľujú radikálnou zmenou myslenia medzi mladšími indickými investormi z radov milénia. Podľa nich je kryptomena najpreferovanejším prístavom pre ich úspory viac než cenné kovy, kde naopak investujú príslušníci starších generácií.

„Radšej vložím peniaze do kryptomeny ako do zlata“ uviedol pre Bloomberg indický podnikateľ Rishi Sood. Kryptomenu považuje za transparentnejšie aktívum v porovnaní so zlatom alebo reality a navyše vraj zaisťuje lepšie výnosy v kratšom čase.

V Indii je dnes podľa správy Bloombergu viac ako 15 miliónov ľudí, ktorí svoje úspory investujú do kryptomien. Je to o osem miliónov menej ako v Spojených štátoch, ale súčasne násobne viac ako vo Veľkej Británii, kde je len niečo cez dva miliónov kryptónových investorov. Obľuba kryptomeny v Indii vzrástla, hoci sa vláda a centrálna banka nechali avizuje, že kryptomena bude tvrdo regulovať, dokonca hovorí aj o ich zákaze.

Přidat komentář

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *