Kurz amerického dolára a jednotnej európskej meny, eura, sa neustále pohyboval v blízkosti tzv. parity. To znamená kurz, pri ktorom sa obe meny obchodujú v pomere jedna ku jednej. Počas stredajšieho obchodovania však dolár mierne stratil, ale stále sa držal v blízkosti 20-ročných maxím

Dolár mierne oslabil. Voči euru však zostáva blízko najsilnejšej úrovne za posledných 20 rokov

Kurz amerického dolára a jednotnej európskej meny, eura, sa neustále pohyboval v blízkosti tzv. parity. To znamená kurz, pri ktorom sa obe meny obchodujú v pomere jedna ku jednej. Počas stredajšieho obchodovania však dolár mierne stratil, ale stále sa držal v blízkosti 20-ročných maxím.

Dolár reaguje na obmedzenia ECB

Dolár sa v stredu voči euru obchodoval len na mierne slabších úrovniach, než aké boli zaznamenané aj v uplynulom týždni. Oslabil aj voči košu šiestich hlavných svetových mien, a to o 0,1 %. Dolár sa opäť drží blízko 20-ročného maxima.

Na americkú menu pravdepodobne čiastočne zapôsobili opakujúce sa hlasy Európskej centrálnej banky, ktorá v posledných týždňoch čoraz častejšie signalizuje ochotu rázne bojovať proti inflácii zvyšovaním úrokových sadzieb. To je nad rámec pôvodne očakávaného peňažného obmedzenia.

Investori zvažujú, kde ponechať svoje peniaze

Investori preto reagujú miernym presunom aktív z amerického dolára do eura. Môže však ísť len o krátkodobý výkyv spôsobený aktuálnou náladou na trhoch. Z dlhodobého hľadiska však dolár predstavuje atraktívnejší spôsob zhodnotenia vašich investícií. Už len preto, že inflácia sa v USA pravdepodobne skrotí skôr ako v eurozóne.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.