Bláznivá jazda na trhu s kryptomenami pokračuje. Najprv ďalší pád, potom rýchle zotavenie

Bláznivá jazda na trhu s kryptomenami pokračuje. Najprv ďalší pád, potom rýchle zotavenie

Udalosti okolo jednej z najväčších svetových kryptobúrz sa vyvíjajú nečakaným smerom. Zatiaľ čo ešte v polovici týždňa sa zdalo, že burze kryptomien FTX podá pomocnú ruku jej konkurent Binance, vo štvrtok sa situácia zmenila.

Problém platobnej schopnosti FTX

Keď sa objavili informácie, že burza kryptomien FTX má problém s platobnou schopnosťou, na trhoch zavládla panika a kryptomeny sa dostali do voľného pádu. Bitcoin stratil viac ako 10 percent svojej hodnoty. Upokojenie nastalo po tom, čo majiteľ konkurenčnej krypto burzy Binance, čínsky miliardár Zhao, na Twitteri uviedol, že by mohol FTX prevziať.

Rozhodnutie spoločnosti Binance spôsobilo ďalší pád kryptomien

Hneď nasledujúci deň však vyšlo najavo, že Binance od FTX dáva ruky preč. Údajne po preštudovaní podrobností potenciálnej transakcie. To bolo pre kryptomeny ďalším spúšťačom a pád pokračoval. Bitcoin našiel svoju oporu na úrovni 16 tisíc dolárov. Počas štvrtkového obchodovania však nastal obrat a kryptomeny začali rásť, pričom Bitcoin posilnil o viac ako 12 %.

Kryptomenám pomohla lepšia než očakávaná inflácia v USA, ale aj správa, že burzu FTX by mohol zachrániť ďalší čínsky podnikateľ Justin Sun. Sun je zakladateľom blockchainového ekosystému Tron a podľa CoinDesk.com ponúkol FTX pomocnú ruku.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.