tokyo, ázia, asie, tokio

Ázijské burzy zamierili na juh. Akcie klesali v Číne, Hongkongu aj v krajinách okolo Perzského zálivu

Čínske akcie zrazili dáta o objeme poskytnutých úverovov, Hongkong klesal kvoli technologickým titulom. Strácali aj akcie v krajinách okolo Perzského zálivu na čele s burzou v Abú Zabí. Až sem totiž doľahla z Číny zlá nálada.

Burza v Šanghaji na začiatku nového obchodného tyždňa oslabila o 0,3 Percenta, hlavný index CSI300 potom stratil 0,4 Percenta. Akcie padali v dôsledky nenaplnených očakávaní o objem poskytnutých úverovým bankovým sektorom. Ten sa síce v auguste oproti Júlu zvýšil, ale nie tak, ako očakávali analytici. Zdá sa, že postcovidové hospodárske oživenie Číny pomaly slabne.

Prepad akcií v Hongkongu bol ešte masívnejší. Index Hang Seng stratil 1,5 percenta, segment čínskych spoločností potom dokončil na 1,6 percenta. Najväčší prepad zaznamenali technologické tituly na čele s Alibabou, Tencentom alebo Meituanom. Ich pokles sa pohyboval v rozmedzí od 2,5 do 4,5 percenta.

Na zlej činskej nálade sa zviezli aj burzy v okolí Perzského zálivu. Najviac strácali akcie, Abú Zabí, kde súhrnný index stratil 1,2 percenta. Dubaj oslabil o 0,6 percenta. Klesal hlavne bankový sektor.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.