akcíe disney

Akcie spoločnosti Disney klesajú v súvislosti s klesajúcimi televíznymi príjmami a stratami zo streamovania

Akcie spoločnosti Walt Disney klesli o 8,7 % po tom, ako bol zaznamenaný prudký pokles príjmov z tradičného televízneho podnikania a trvalé straty v segmente streamingu.* 

 Výkonnosť akcií spoločnosti Walt Disney za 5 rokov. Zdroj: tradingview.com

 Výkonnosť akcií spoločnosti Walt Disney za 5 rokov. Zdroj: tradingview.com 

Spoločnosti Disney sa v 2. štvrťroku podarilo znížiť straty v oblasti streamingu vďaka zvýšeným cenám služby Disney+. Stratila však približne 300 000 predplatiteľov v USA a Kanade a zaznamenala zrušenie v Indii po strate práv na populárnu kriketovú ligu. V dôsledku toho sa počet globálnych predplatiteľov služby Disney+ znížil o štyri milióny na 157,8 milióna oproti očakávanému nárastu na 163,2 milióna.

Analytici majú obavy z prognóz ďalšieho znižovania počtu predplatiteľov služby Disney+ a tlmeného rastu v domácich zábavných parkoch. Vysoké domáce ceny Disney+ a obmedzený marketing údajne ovplyvňujú počet predplatiteľov. Generálny riaditeľ Robert Iger je presvedčený, že spoločnosť Disney je cenovo pružná vzhľadom na nedávne zvýšenie cien „de minimis“ za verziu Disney+ bez podpory reklamy.

Iger tiež odhalil plány na integráciu obsahu Hulu do Disney+ v USA do konca roka, zatiaľ čo ESPN+ a ostatné platformy zostanú nezávislé. Analytici predpokladajú, že to prinesie úsporu nákladov, čím sa odstránia pochybnosti o tom, že spoločnosť Disney v januári prevezme 100 % kontrolu nad spoločnosťou Hulu. V druhej polovici roka sa však očakáva slabší rast v zábavných parkoch spoločnosti Disney, čiastočne v dôsledku inflačných tlakov na náklady a novej dohody s odbormi. Napriek týmto problémom analytici konštatujú, že spoločnosť Disney je na dobrej ceste k splneniu alebo prekročeniu svojich nákladových cieľov a dosiahne najlepší voľný peňažný tok od roku 2019. [1]

Vytvořeno analytiky spoločnosti InvestaGO

* Minulé výsledky nie sú zárukou budúcich výsledkov.

[1] Výhľadové vyhlásenia sú založené na predpokladoch a súčasných očakávaniach, ktoré môžu byť nepresné, alebo vychádzajú zo súčasného ekonomického prostredia, ktoré sa môže zmeniť. Takéto vyhlásenia nie sú zárukou budúcich výsledkov. Zahŕňajú riziká a iné neistoty, ktoré je ťažké predvídať. Výsledky sa môžu podstatne líšiť od výsledkov vyjadrených alebo naznačených v akýchkoľvek výhľadových vyhláseniach.

Pacená spolupráca