bitcoin, krypto

Bitcoinová komunita finančne podporila taliansky Červený kríž v boji proti koronavírusu

Neďaleko Ríma vzniklo zdravotnícke stanovište pre predbežné triedenie ľudí s podozrením na nákazu koronavírusu. Stanovište vrátane vybavenia bolo nadobudnuté za finančné príspevky v Bitcoine získané od kryptomenovej komunity.

Na stanovište, ktoré sa označuje ako AMP – Advanced Medical Post, prispeli Bitcoin nadšenci v rámci fundraisingovej kampane talianskeho Červeného kríža. Donator na transparentný účet poslali Bitcoin v hodnote presahujúcej 31 tisíc dolárov, čím došlo k prekročeniu cieľovej sumy zbierky o takmer tridsať percent.

Zbierka na AMP, ktorá vznikla v Colli Albani, mieste juhovýchodne od Ríma, bežala od 13. marca. „Sme šťastní, že sa nám získané peniaze podarilo využiť v prospech veci. Sme tiež veľmi potešení a vďační za pomoc, ktorej sa nám od bitcoinovej komunity dostalo, „uviedol Bruno Pietrosanti, riaditeľ miestnej pobočky Červeného kríža.

AMP je mobilné zdravotnícke zariadenie, ktoré slúži v teréne pre zber a triedenie pacientov podľa toho, akú lekársku pomoc a starostlivosť potrebujú. V Taliansku potom tieto stánky pomáhajú záchranárom v boji proti Koronavírusovej epidémii ako kontaktné miesto pre potenciálne nakazených. Pacienti sú tu otestovaní a je im ponúknuté základné poradenstvo, ako sa správať, aby minimalizovali riziko prenosu na seba a na ďalších ľudí.