Zvyšovanie dividend Bank of America aj napriek pandémii

Bank of America (NYSE)

Akcie banky Bank of America  sú aj napriek pandémii koronavírusu dobre hodnotené a  na vysokej úrovni. V nadchádzajúcom období sa zároveň predpokladá  zvyšovanie dividend.

BAC má dividendový výnos na úrovni 2,56% a je obchodovaný za približne 28,11 USD. Podľa skóre MAD má BAC skóre Dividend Strength 93 a Stock Stock Strength 77.

Banka vypláca 28% výnosov formou dividend. To je považované za atraktívnejší pomer výplaty ako 72% dividendových akcií. 9% svojich prevádzkových peňažných tokov vypláca BAC ako dividendu.

Čistý príjem na akciu spoločnosti BAC sa za uplynulých zvýšil takmer dvojnásobne, zatiaľ čo  dividenda sa zvýšila takmer trojnásobne. Bank of America zaznamenala za posledné 3 roky zvýšenie svojich výnosov pri 2% CAGR a jej čistý príjem sa zvýšil o 6% CAGR.

Bank of America (NYSE: BAC TYO: 8648) patrí medzi najväčšie komerčné banky v USA a je najväčšou spoločnosťou svojho druhu na svete. Bank of America je takisto najväčšia americká spoločnosť (podľa trhovej kapitalizácie), ktorá nie je časťou Dow Jones Industrial Average.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.