bitcoin, kryptomena

JP Morgan: Bitcoin pravdepodobne prežije. Ako špekulatívne aktívum

Bitcoin v priebehu všeobecného poklesu finančných trhov v dôsledku koronavírusovej pandémie preukázal svoju stabilitu. Ak sa nestane široko používanou menou, mohol by obstáť aspoň ako aktívum, vhodné pre špekuláciu na rast alebo pokles ceny.

Myslí si to tím analytikov najväčšej investičnej banky sveta JP Morgan Chase. Podľa banky sa Bitcoin zmenil z nepredvídateľného aktíva na aktívum, ktorého cenový vývoj sa dá pomerne dobre predvídať na základe pohybu cien tradičných investičných aktív ako sú akcie alebo dlhopisy, ale aj meny alebo zlato. Táto korelácia sa vraj prejavuje predovšetkým niekoľko posledných mesiacov.

Analytici, ktorí sa v JP Morgan obvykle sústredia najmä na cenné papiere si všimli, že Bitcoin v uplynulých týždňoch prekonal v marci výkonnosť tradičných aktív ako sú akcie alebo dlhopisy. Taktiež zistili, že likvidita na kryptomenových burzách síce mierne klesla v porovnaní s klasickými finančnými trhmi, čo sa ale zmenilo v uplynulých týždňoch. Bitcoin si podľa analytikov viedol dokonca lepšie ako stablecoiny, ktoré sú naviazané na konkrétne meny daných štátov, a mali by tak byť stabilnejšie než klasické kryptomeny.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.