Stop kybernetickým útokom s Cloudfare

Cloudfare je americká spoločnosť zaoberajúca sa internetovým zabezpečením. Medzi zákazníkmi nájdeme internetové obchody, IT firmy, ale aj politikov.

Práve politickým kampaniam v Spojených štátoch amerických umožňuje zabezpečenie úplne zdarma. Snaží sa tak predísť kybernetickým útokom a volebným zásahom, ktoré by ich mohli nejako ovplyvniť. Ponuka Cloudflare for Campaigns zahrňuje distribuované zmiernenie útokov typu odmietnutie služby, vyvažovanie záťaže pre webové stránky kampaní, webový firewall a ochrana proti botom.

Spoločnosť sa ochrane volebných kampaní pred kybernetickými útokmi venuje v projekte Galileo. Projekt rozšíril ponuku bezpečnostných nástrojov pre novinárov, aktivistov venujúcich sa nielen občianskym právam. Tento projekt expandoval aj do menších štátnych a vládnych miest v pred dvoma rokmi s cieľom ochrániť voličov a krádeže jeho dát na serveroch.

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ Matthew Prince uviedol, že existuje potreba pomôcť kampaniam zabezpečiť webové stránky a ich vnútornú bezpečnosť dát. Generálny riaditeľ sa taktiež vyjadril, že spoločnosť započala kroky k uľahčeniu procesu prístupu pre nových zákazníkov. Cloudfare a ďalší poskytovatelia infraštruktúry pomáhajú zákazníkom zvládať nárasty v online aktivite, dodal.  „Hrdinovia tejto krízy sú zdravotnícky respondenti a vedci, ale cloud je ako verný pomocník,“ hovorí Prince. „Keby sa to stalo pred 10 rokmi, všetci by sme boli v omnoho horšom stave.“

Za posledný pol rok cena akcií Cloudfare vzrástla z 17,95 USD na 28,82 USD. Needham akciám udelil doporučenie BUY a naviac boli všetky doporučené ceny podľa serveru Finwiz.com v tomto roku NET prekonané.