Zaujímavá príležitosť: IPO GoHealth (NASDAQ; GOCO)

Dňa 15.7. plánuje spoločnosť GoHealth vstúpiť na burzu NASDAQ. Celkom 39,5 miliónov kmeňových akcií sa bude predávať za cenu 19 USD. Výnos tohto vstupu sa odhaduje na 750,5 miliónov USD. Manažéri tejto emisie sú BofA Securities, Morgan Stanley a Goldman Sachs.

Firma GoHealth je vedená spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom Clintom Jonesom. Jej cieľom je zlepšiť online zdravotné poistenie, ktoré je poskytované prostredníctvom maklérov. Firma chce expandovať, aby mohli ponúkať svoje služby priamo zákazníkom skrz GoMedicare.

GoHealth (GOCO) ponúka 39,5 miliónov akcií, triedy A za cenu 19,00 USD. Hrubý výnos je približne 750,5 miliónov USD, bez predaja klasických upisovacích opcií. Akcionári v triedach A aj B majú nárok na jeden hlas na akciu. Ak bude IPO v stredu úspešné, hodnota podniku v IPO by sa pohybovala približne na 6,7 miliárd USD.

Na základe najnovšej update form S-1 plánuje spoločnosť použiť výnos následovne:

  • K nákupu 35 316 264 novo vydaných obligácií LLC alebo 40 298 731 obligácií LLC priamo od GoHealth Holdings, LLC za cenu rovnajúcu sa počiatočnej verejnej ponukovej cene na akciu zníženej o upisovaciu zľavu a odhadované náklady splatné nami
  • Vyplatiť akcionárom Blocker čiastku 75,5 miliónov USD v hotovosti ako čiastočnú protihodnotu fúzie.
  • Pre všeobecné podnikové účely – podpora rastu podnikania

Goldman Sachs, BofA Securities, Barclays, Credit Suisse, Morgan Stanley, RBC Caapital Markets, Evercore ISI, Wiliam Blair, Cantor a SunTrust Robinson Humphrey patria medzi upisovateľov IPO. Cieľom IPO je nazbierať kapitál na nákup výnosov z obligácií LLC.

Finančné výsledky spoločnosti ukazujú veľký rast výnosov, sklon k prevádzkovému zisku aj k praktickému čistému zisku a pozitívny cash flow z prevádzky.

Tržná príležitosť, obzvlášť s Medicare Advantage je významná pre online poistenie a GOCO je v ideálnej pozícii aby využil pozitívne trendy v oboch sférach.

Očakávané zhodnotenie IPO sa odhaduje na 11,04 x násobok EV/Revenue. Vzhľadom k trajektórií rastu, rozvahe, vyhliadkam a prevádzkovým metrikám je IPO zaujímavou príležitosťou za rozumnú cenu.