Záujem o dátové úložisko rastie

Micron Technology (NASDAQ)

  • Jeden z predných výrobcov pamäťových čipov, Micron Technology (MU, Nasdaq), očakáva tohto roku rast cien komponentov a na to naviazaný profit. (barrons.com)
  • Tržby v bežnom roku majú podľa odhadov dosiahnuť 5 miliárd USD. (barrons.com)
  • Cena akcií sa behom posledného mesiaca zvýšila o 12 %. (finviz.com)
  • Momentálne je cena na úrovni 51 USD, Morgan Stanley udáva cieľovú cenu 63 USD, čo predstavuje nárast o 23 %. (finviz.com)
  • Dividenda v roku 2019 činila 7 %. (finviz.com)

Pandémia koronavírusu sa negatívne odrazila v mnohých odvetviach. Technologické firmy, ktoré sú schopné rýchlej transformácie a iných rastových ciest, sa tomuto trendu z veľkej časti vyhli. Naopak im kríza otvorila dvere k novým príležitostiam. Strach z nákazy nútil ľudí tráviť veľké množstvo ich času doma, kde zostali prilepení k online obsahu, či už pracovne alebo vo voľnom čase.

Tento veľký nápor na online vyvolal okrem iného aj zvýšené nároky na cloudové riešenia, ktoré umožňujú ľuďom na diaľku spracovávať informácie, vytvárať a prevádzkovať kľúčové aplikácie a služby alebo spolupracovať s kolegami z celého sveta. Poskytovatelia dátových a cloudových riešení preto zvýšili svoje kapacity, aby mohli svoje služby poskytnúť všetkým záujemcom o ne.

Vyhliadky akcií MU spoločnosti Micron Technology Inc. sú nádejné. Dopyt výrobcov osobných počítačov a operátorov dátových centier po pamäťových čipoch je teraz veľmi silná a Micron Technology z tejto situácie ťaží. Rastie totiž dopyt po vybavení do domácej kancelárie, ktorú si mnoho ľudí začalo behom pandémie  doma zriaďovať.

Spoločnosť Micron je pripravená reagovať na oživenie dopytu po DRAM, ktorá sa odvíja od pokroku v úpravách záloh zákazníkov na cloudových, grafických a osobných počítačoch. Okrem toho firma produkuje aj NAND, ktoré sú vo veľkej miere využívané v smartphonoch a harddiscoch.

Jeden komentář

  1. Spätné upozornenie: Nákup akcií AT&T – Trade Info

Komentáře jsou uzavřeny.