Amazon

Začne Amazon prijímať Bitcoin? Špekulácie zdvihli hodnotu kryptomeny nad 39 tisíc dolárov

Vyzeralo to ako jeden nevinný inzerát Amazonu, v ktorom dopytuje odborníka na digitálne meny. Investori ihneď začali špekulovať, že sa obrovský internetový obchodník pripravuje na prijímanie platieb Bitcoinu.

A kryptomenové trhy začali počas pondelka rapídne rásť. Bitcoin počas 24 hodín posilnil o viac ako 14 percent a priblížil sa k hranici 40 tisíc dolárov. Tá nakoniec zostala o pár stoviek dolárov nepokorená. Najstaršia kryptomena sa ale dostala na úrovne, kde sa naposledy obchodovala v polovici júna.

Čo sa vlastne stalo? Spoločnosť Amazon umiestnila na svoje webové stránky inzerát, v ktorom uviedla, že hľadá špecialistu na digitálne meny a blockchainovú technológiu. Adept na ponúkané miesto bude mať v popise práce úzko spolupracovať s tímami naprieč Amazonom a pripravovať „cestovný poriadok“ k pravdepodobnému spustenie systému, pomocou ktorého by Amazon mohol začať prijímať platby v kryptomenách.

Výrazne začali posilňovať aj ďalšie kryptomeny. Ethereum spevnilo o viac ako 11 percent na bezmála 2 400 dolárov, vyše 11 percent pridali tiež Ripple alebo Cardano. Stellar posilnil o necelých osem percent.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.