Wall Street posilňoval. Nahor ho ťahali technologické tituly

Dow Jonesov index počas stredajšieho obchodovania pridal 1,5 percenta, avšak technologický index Nasdaq spevnil ešte o pol percentuálneho bodu viac. Optimizmus šíril prísľub Fedu, že ekonomike pomôže, rovnako ako Kongresom avizované predĺženie podpory pre malých podnikateľov.

Všetky tri hlavné indexy newyorskej burzy, Dow Jones, S & P 500 a Nasdaq, spevnili štvrtýkrát z piatich posledných seáns. Prejavuje sa stávka investorov na skoré ekonomické zotavenie. Ich optimizmus stojí mimo iného na prísľube Federálneho rezervného systému, že je pripravený ekonomike pomôcť, ak bude potrebovať dodatočnú likviditu. V rovnakom duchu sa vyjadrili aj poslanci Snemovne reprezentantov amerického Kongresu, ktorí pravdepodobne budúci týždeň schváli predĺženie pomoci malým podnikom.

Počas stredajšieho obchodovania najviac spevnil technologický index Nasdaq, keď pridal viac ako dve percentá. Rast zariadili prakticky výlučne akcie Amazonu a Facebooku, ktoré sa navyše dotýkali svojich historicky najvyšších úrovní. Bezmála 4,5 percenta pridali aj akcie leteckej spoločnosti Delta Airlines, ktorej šéf očakáva, že trh výrazne oživí už počas letných mesiacov.