globálne dodávateľské reťazce, covid-19

Trhy pôjdu ešte dole, hovorí manažér hedgeového fondu

Dan Niles manažér hedgeového fondu Satori Fund, varuje, že americké akciové trhy svoje dno ešte nedosiahli. Svoju predpoveď opiera o priebeh podobných kríz v minulosti.

Niles varoval pred pandémiou koronavírusu a jej dopady na akciové trhu už vo februári, ako uviedol v rozhovore pre Yahoo! Financie. Napriek tomu investori neboli na tak drvivý dopad pandémie na americkej finančné trhy aj ekonomiku pripravení.

Pád Dow Jones indexu prišiel 20. februára počas jediného mesiaca stratil zhruba 36 percent svojej hodnoty. Dan Niles si ale myslí, že aj napriek mierne zotavenie v posledných desiatich dňoch sa nedá očakávať návrat burzových indexov na pôvodné úrovne. „Musím sa trochu smiať, keď počujem ľudí hovoriť, že nás čaká oživenie v tvare písmena V, pretože to zatiaľ vyzerá, že budeme mať desaťpercentnú, možno dvadsaťpercentnú nezamestnanosť, až toto všetko skončí,povedal.

Podľa neho je nutné sa pozrieť do histórie. Tá nás viac menej učí, že po prvom páde príde ešte jeden, zhruba tridsaťpercentný prepad. „Až vtedy sa dostaneme na férovú cenu akcií,dodal. Sám pritom vidí nákupné príležitosti, a to v akciách spoločností Activision, Tiež-Two Interacitve alebo Amazon.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.