kryptomeny

Bitcoin nad 20 tisíc? Šanca je štvorpercentná

Za prvé tri tohtoročné mesiace stratil Bitcoin desatinu svojej hodnoty. Hoci sa rýchlo blíži takzvané polenie, analytici nie sú príliš optimistickí, pokiaľ ide o výrazné zvýšenie jeho hodnoty.

Podľa najrôznejších analytikov existuje len šestnásťpercentná šanca, že sa Bitcoin ešte tento rok pozrie nad hranicu desiatich tisíc dolárov. Pravdepodobnosť, že by počas tohto roka prekonal takmer trojročný rekord (teda cez dvadsať tisíc dolárov) je potom ešte menšia. Analytici takému scenáru dávajú iba štvorpercentnú šancu.

Podľa nich sú totiž signály trhu také, že nemožno v najbližšej budúcnosti očakávať výraznú rally na trhu s Bitcoinom ani s inými virtuálnymi menami. Trh teraz vzhliada k takzvanému poleniu Bitcoinu, ktoré vychádza na prelom prvej a druhej dekády mája. Po tejto dlho očakávanej udalosti klesne tempo ťažby Bitcoinu na polovicu, čo by do istej miery mohlo priniesť rast jeho ceny.

Bitcoin hrá do kariet aj notifikovaný podporný balík amerického Federálneho rezervného systému, ktorý sa prostredníctvom rôznych opatrení chystá do hospodárstva USA naliať okolo dvoch biliónov dolárov. Bitcoin môže preto byť vyhľadávaným bezpečným prístavom pre investície ako ochrana pred očakávanou infláciou. Lenže trhy kryptomeny všeobecne drví výrazná neistota, ktorú ekonomiku ochromuje od chvíle, kedy prepukla pandémia koronavírusu.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.