Automobilový koncern Stellantis uzavřel rámcovou dohodu za několik miliard eur s firmou Ayvens, která se zabývá leasingem a správou vozových parků.

Stellantis uzavrel dohodu v hodnote niekoľkých miliárd eur na predaj až 500 000 automobilov v Európe

Automobilová skupina Stellantis uzavrela so spoločnosťou Ayvens, ktorá sa zaoberá lízingom a správou vozového parku, rámcovú dohodu v hodnote niekoľkých miliárd eur. Na základe tejto dohody Stellantis v nasledujúcich troch rokoch predá v Európe až 500 000 automobilov. Spoločnosť to dnes oznámila v tlačovej správe.

Rozšírenie vozového parku

Na základe dohody budú pobočky spoločnosti Ayvens nakupovať vozidlá pre svoj dlhodobý lízingový vozový park v celej Európe. Prvé dodávky by sa mali začať v prvej polovici tohto roka, uviedla spoločnosť Stellantis. Dodal, že na základe dopytu sa dohodnuté množstvá objednávok, ich zloženie a časový harmonogram ešte môžu zmeniť.

Spoločnosť Ayvens ponúkne zákazníkom značky ako Alfa Romeo, DS Automobiles, Fiat, Opel, Peugeot a Vauxhall, uvádza sa vo vyhlásení. Dostupnosť značiek sa môže v budúcnosti rozšíriť na celé portfólio Stellantis.

Silné spojenectví vo svete automobilového priemyslu

Skupina Stellantis vznikla začiatkom roka 2021 zlúčením taliansko-americkej automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francúzskeho konkurenta PSA. Fúzia spojila značky Peugeot, Citroën, Opel a DS francúzskej skupiny so značkami Fiat, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo a Ram.

Spoločnosť Ayvens vznikla, keď ALD Automotive, ktorej väčšinovým vlastníkom je francúzska banka Sociéte Générale, minulý rok kúpila spoločnosť LeasePlan. Tá je spoločnosťou zaoberajúcou sa správou vozového parku a mobilitou.

Zdroj: ČTK