elektroauto

Spoločnosť Lyft predá svoj biznis samoriaditeľnej technológii automobilke Toyota

Prepravný start-up Lyft sa dohodol s japonskou automobilkou Toyota na predaji svojho biznisu samoriaditeľnej technológii za viac ako pol miliardy dolárov. Toyota si od transakcie sľubuje urýchlenie pokroku na poli autonómnych vozidiel.

Toyota zaplatí Lyftu za jeho technológiu Level 5 okolo 550 miliónov dolárov. Prvých 200 miliónov zaplatí ihneď, zvyšok následne v splátkach rozložených na päť rokov. Transakcia by mala byť dokončená v treťom štvrťroku tohto roka. Toyota chce obchodom posilniť svoju pozíciu v odvetví samoriaditeľných vozidiel a chce v tejto oblasti urobiť výrazný pokrok.

Naproti tomu spoločnosť sa Lyft zo sektoru samoriaditeľných technológií nesťahuje. Chce naopak hľadať vhodných partnerov na spoluprácu vo vývoji autonómnych technológií. Hľadať chce medzi spoločnosťami, ktoré nemajú záujem nákladne vyvíjať úplne novú platformu, ale rady by využili to, čo ponúka práve Lyft. K podobnému kroku sa nedávno odhodlal konkurent Lyftu, spoločnosť Uber, ktorá predala svoju divíziu- samoriaditeľnú technológiu automobilovému start-upu Aurora.