bitcoin-2007912_1280

Mastercard bude vyplácať odmeny za nákupy v kryptomenách

Spoločnosť Mastercard a americká kryptomenová zmenáreň Gemini spoločne vydajú prvú kreditnú kartu, na ktorej bude možné zbierať odmeny za nákupy v kryptomenách.

Užívatelia kreditnej karty budú môcť od tohto leta zbierať odmeny za nákupy v podobe vrátenia časti zaplatených peňazí v kryptomenách, až do výšky troch percent z minutej sumy. Používatelia karty si budú môcť vybrať, či chcú odmeny zbierať v bitcoine, alebo v digitálnej mene. Podmienkou však je, že zvolenú kryptomenu musí prijímať kryptomenová zmenáreň Gemini. Kartu vydá spoločnosť WebBank, ktorá je de facto digitálnou bankou. Sídli v americkom Utahu.

Ide tak o ďalší krok na ceste vydavateľov platobných kariet a ďalších platobných produktov do sveta kryptomien. Okrem Mastercard, sa totiž do sprostredkovania platieb v kryptomenách zapojili aj spoločnosti Visa alebo PayPal.

„Chceli sme dať spotrebiteľom príležitosť zbierať odmeny v kryptomenách,“ uviedol pre agentúru Reuters Raj Dhamodhara, šéf divízie digitálnych aktív spoločnosti Mastercard. Kreditná karta bude zatiaľ dostupná len v Spojených štátoch.