Veľká Británia, britská vlajka, Anglie, strategia pre vodik, vodik, zemni plyn

Britskej ekonomike sa bude tento rok dariť lepšie ako tej americkej

Hospodárstvo Veľkej Británie by sa malo v tomto roku zotaviť rýchlejšie než ekonomika Spojených štátov. Vyplýva to z predpovede, ktorú v nedeľu zverejnila americká investičná banka Goldman Sachs.

Podľa bankového domu by britský hrubý domáci produkt mal tento rok vzrásť o 7,8 percenta. „To je viac, než sú naše očakávania pre americkú ekonomiku,“ uvádza Goldman Sachs. Britské hospodárstvo sa vraj z koronavírusovej krízy zotavuje rýchlejšie, než sa pôvodne predpokladalo.

Aprílový vývoj indexu nákupných manažérov dopadol lepšie, než sa očakávalo a index sa dostal do silne rastúceho teritória, tvrdí Goldman Sachs. Investičná banka pripomenula, že v marci došlo k masívnemu medzimesačnému rastu maloobchodných tržieb vo výške 5,4 percenta.

Ak sa doterajší vývoj britskej ekonomiky počas zvyšku roka potvrdí, bude pravdepodobné, že prekoná rast amerického HDP, ktorý by sa mal tento rok zvýšiť o 6,8 percenta. Zmienený hospodársky rast ekonomike USA, banka Goldman Sachs predpovedala tento rok vo februári. Do odhadu bol zahrnutý fiškálny impulz, ktorý ekonomike dodajú Bidenove podporné balíčky.