Spoločnosť Clorox láka investorov vďaka rastu a dividende

Výhľad spoločnosti Clorox na fiškálny rok 2020 počíta s minimálnym narušením dodávateľského reťazca po zbytok fiškálneho roku. Americký celosvetový výrobca a predajca spotrebného tovaru a profesionálnych produktov predpovedá v porovnaní s pôvodným odhadom poklesu o 1 %, naopak rast tržieb, a to o 4 až 6 %.

Spoločnosť aj napriek pandémii preukázala, že je schopná zásobovať zákazníkov aj v krízových podmienkach a zaznamenala vyšší dopyt po výrobkoch. Napriek korona kríze expandovala a vstúpila na ďalšie trhy.

V roku 2019 došlo k výraznému rastu dopytu po výrobkoch spoločnosti v segmentoch Upratovanie (nárast o 32 % na 671 miliónov USD) v segmente Domácnosť (nárast o 2 % na 500 miliónov USD) a v segmente Životný štýl, kde tržby vzrástli o 10 % na 339 miliónov USD.

Vysoké tržby v segmente Upratovanie boli ovplyvnené hlavne dopytom po dezinfekčných bielidlách, obrúskoch a ďalších, k rastu prispeli aj zisky z profesionálnych produktov. Vysoký dopyt spotrebiteľov mal za následok väčšie preniknutie do maloobchodných sietí.

Tržby v segmente domácnosti pozitívne ovplyvnili predovšetkým Cat Litter and Grilling vďaka vysokému spotrebiteľskému dopytu, v segmente Životný štýl dominovala oblasť Food and Natural Personal Care.

Výška zisku spoločnosti je odhadovaná na 6,70 až 6,90 USD na akciu (oproti pôvodnému predpokladu 6,10 – 6,25 USD na akciu) pre fiškálny rok 2020, čím by došlo k medziročnému nárastu o 6 až 9 %.

Tržby v medzinárodnom segmente vzrástli od minulého štvrťroku o 11 % na 273 miliónov USD. Organické tržby v segmente sa dočkali rastu o 22 %. Korona kríza síce ovplyvnila tržby dopadom deviz o 11 bodov, tato strata bola však zmiernená silnou cenovou akciou realizovanou pred pandémiou.

Vďaka súčasnému rastu požiadavkov na zvýšenú hygienu sa aj naďalej očakáva ďalší rast spoločnosti. Pre investorov sa tak spoločne s dividendou 2,17 % stáva spoločnosť veľmi atraktívnou.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.