Po prekonaní vírusu nastupuje piata generácia

Qualcomm (NASDAQ: QCOM)

  • Hodnota akcií Qualcomm môže rásť až o 20 %, priestor pre rast otvorila Citigroup stanovením cieľovej ceny na akciu na 100 USD. (FINVIZ.com)
  • Deutsche Bank zmenila svoje doporučenie z HOLD na BUY. (FINVIZ.com)
  • QCOM vypláca dividendu 3,21 %. (FINVIZ.com)
  • Pandémia spôsobila výrazný rast dopytu po umelej inteligencii a internete vecí, ktoré sú jedným z hlavných oborov QCOM.
  • V porovnaní s januárom 2020 sú akcie o 11,8 % pod svojou bežnou hodnotou, čím tu vzniká priestor pre rast. (Themotleyfool.com)

Vďaka prechodu jednotlivcov a zákazníkov na 5G by akcie Qualcomm mali v nasledujúcich rokoch zaznamenať značný nárast výnosov a ziskov.

Tržby navzdory COVID-19 v poslednom štvrťroku vzrástli o 7 %. Výnosy okrem GAAP sa tiež zvýšili, a to o 14 % na 0,88 USD na akciu.

Pravdou zostáva, že očakávanie zvýšenia zisku o 5,6 % nemusí na budúcich akcionárov vôbec zapôsobiť. Investori by ale nemali zabudnúť, že minulý rok spoločnosť vyriešila súdne spory s Apple, ktoré držali jej akcie dlho v pozadí. Podľa očakávaní analytikov bude rast zisku podporený aj rozšírením 5G. V budúcom roku predpovedajú zvýšenie príjmov o 55,9 % a v následujúcich piatich rokoch o ďalších 25,7 % ročne.

COVID-19 si spomalil prijatie 5G, investori ale stále môžu získať návratnosť. Ročná dividenda spoločnosti Qualcomm vo výške 2,60 USD na akciu prináša zhruba 3,3 %. Výplata je pravidelne zvyšovaná taktiež od tej doby, kedy spoločnosť začala vyplácať dividendy v roku 2003.

Podľa výskumu a trhov sa bude na trhu s čipovými sadami pohybovať zložená ročná miera rastu v rokoch 2020-2025 kolem 87,7 %. Bez ohľadu na situáciu konkurencie by tak mala Qualcomm dosiahnuť úspech.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.